תחומי התמחות

תחומי התמחות

התערבות במשבר חיים

הסיבה השכיחה ביותר לפנייה לטיפול פסיכיאטרי או פסיכולוגי היא "משבר חיים" שנובע ישירות מאירוע כגון פיטורין, מוות של אדם יקר, יציאה לפנסיה, פרידה, וכו'. במקרים אלה המשאבים של האדם לא יכולים לתת מענה ולהתמודד עם המתח אליו נקלע, והביטוי של עומס היתר הזה הוא לרוב סימפטומים של חרדה ודיכאון. השלב הראשון בניהול משבר מהסוג הזה הוא הגדרת הבעיה וגבולותיה, כאשר התמודדות עם משבר מסוג זה מתבצעת בשלושה מישורים:
1. התערבות ותמיכה פסיכולוגית
2. טיפול תרופתי (אם צריך)
3. התערבות משפחתית
לרוב מדובר בהתערבויות קצרות ויעילות, כאשר הקשר האנושי והברית הטיפולית עומדים במרכז ההתערבות.

דיכאון עמיד

דיכאון היא הפרעה שכיחה מאוד, ועד 10 אחוז מהאוכלוסייה יסבלו מההפרעה המייסרת הזאת במהלך החיים שלהם. דיכאון עמיד הוא כזה שאינו מגיב לטיפול תרופתי, ושכרוך בסבל מתמשך, פגיעה בתפקוד של האדם, ולעתים גם מחשבות אובדניות. טיפול במקרים אלה אפשרי, הוא דחוף, ובמסגרתו נעשים כל המאמצים לחלץ את המטופל מהדיכאון העמוק בו הוא שרוי.

דיכאון וכאב

במקרים רבים אפיזודה של דיכאון תלווה בתסמינים גופניים שהבולט שבהם הוא כאב פיזי – כאב ראש, כאבי בטן, כאבים ברגליים, כאב גב, או מיחושים אחרים. כאב זה הוא ביטוח למתח ולמצוקה הנפשית בה שרוי המטופל והטיפול במקרים כאלה שונה מהטיפול בדיכאון רגיל.

טראומה

ישנם משברים נפשיים הקשורים בטראומה נקודתית (תאונת עבודה למשל) או טראומה מתמשכת (פגיעה מינית למשל). במקרים אלה המטופל או המטופלת יסבלו מתסמינים של דיכאון וחרדה, אבל לא פחות מכך גם מתסמינים דיסוציאטיביים (ניתוק, שכחה, זרות, וכו'). במקרים אלה יש צורך בטיפול ייעודי המתייחס הן לסימפטומים והן לאירוע\ים הטראומטיים.

ADHD - הפרעת קשב וריכוז במבוגרים

 כיום, אנחנו יודעים שחלק מהילדים עם הפרעת קשב וריכוז ממשיכים אתה לבגרות, וחלק מהילדים האלה לא מאובחנים עד לצבא או הלימודים באוניברסיטה. במסגרת הקליניקה אני גם מאבחן וגם מטפל בהפרעת קשב וריכוז של המבוגר.

גרייה מוחית וטיפול בנזעי חשמל (ECT)

כחלק מההתמחות שלי אני מייעץ לאנשים עם דיכאון עמיד\קשה במקרים בהם הטיפול בנזעי חשמל לא עוזר, או לא עוזר מספיק. מטרת הייעוץ היא לטייב את התגובה לטיפול הניתן, לאתר גורמים מעכבי-תגובה, ובסופו של דבר להביא לשיפור כמה שיותר מהיר במצב הקליני של המטופל.
Share by: